Zweedse bisschop wil kruizen van kerken af om moslimmigranten niet te beledigen

Zweedse bisschop wil kruizen van kerken af om moslimmigranten niet te beledigen

‘Kruis te pijnlijk voor mensen met ander geloof’

De volgende stap is volgens sommige Zweden het veranderen van de Zweedse vlag. Overdreven? Een paar jaar geleden eisten moslimgroepen in Zwitserland dat ook die vlag (met kruis) moest worden veranderd omdat ze erdoor beledigd werden. (Foto: Eva Brunnen, sinds 2009 de eerste openlijk lesbische bisschop ter wereld).

Ondanks de groeiende tegenstand van de eigen bevolking gaat de Zweedse extreemlinkse gevestigde orde –of dat nu de politiek, de media of de kerk is- onverminderd door met de vernietiging van de Zweedse cultuur en samenleving door middel van massa immigratie. De bisschop van Stockholm gaat daarbij zover dat ze ervoor pleit dat alle kruizen van en uit de kerk worden gehaald, omdat moslims zich daardoor beledigd kunnen voelen. Bovendien wil ze in de kerk een gebedsruimte voor moslims met tekens laten plaatsen waardoor die precies weten in welke richting Mekka ligt, zodat ze correct tot Allah kunnen bidden. Kortom: de eerste stap om Zweedse kerken tot moskeeën om te vormen is gezet.

 

‘Moslims zijn engelen’ en moeten in kerk tot Allah kunnen bidden

Eva Brunnen, sinds 2009 ’s werelds eerste openlijk lesbische bisschop, wil de maatregelen allereerst in de Sjomanskyrkan (‘Zeemanskerk’, vooral bedoeld voor buitenlanders) in Stockholm invoeren. Hoewel ze het enkel over deze kerk had schrijven we ‘allereerst’, omdat het verleden leert dat andere kerken in het land en in Europa dit voorbeeld vermoedelijk al snel zullen volgen.

Brunnen wil dat de moslimmigranten, die ze letterlijk ‘engelen’ noemt, zich welkom voelen. De voor hen kwetsende kruizen moeten daarom worden verwijderd, en de kerk moet een speciale islamitische gebedsruimte met tekens krijgen die wijzen op Mekka, zodat moslims er tot Allah kunnen bidden.

Kruis te pijnlijk voor mensen met ander geloof

Brunen schreef op haar blog dat het verwijderen van de kruizen niet betekent dat de priesters niet langer het christelijke geloof verdedigen. Het laten hangen van de kruizen zou in haar ogen echter een ‘stekende boodschap afgeven aan mensen met een ander geloof.’ Daarmee bevestigde ze –hoogstwaarschijnlijk onbedoeld- de Bijbel, waar staat dat het Kruis voor veel mensen inderdaad ‘aanstootgevend’ is en zelfs behoort te zijn (Gal.5:11).

Patrik Pettersson, priester van de kerk, is het er niet mee eens dat moslimmigranten op deze extreme wijze welkom moeten worden geheten, en noemde het plan van de bisschop ‘onbezonnen’ omdat er totaal niet is nagedacht over de ‘theologische, gemeentelijke en pastorale gevolgen’. De Sjomanskyrkan opereert overigens onafhankelijk van de diocees van de bisschop, dus die heeft daar in werkelijkheid geen enkele autoriteit. (2)

Universele Kerk in opkomst

De gezaghebbers van de Kerk van Zweden lijken net als de meeste van hun Europese collega’s de migrantencrisis van de afgelopen jaren aan te grijpen om de kerk ‘universeel’ te maken, dus geschikt voor feitelijk alle grote religies. Zo hield een kerk in het multiculti paradijs Malmö –een poel van zware criminaliteit en vaak extreem geweld omdat moslimmigranten er zo goed als vrij spel krijgen (2)- in februari een speciale dienst in solidariteit met de moslims en als protest tegen een demonstratie van de anti-islamiseringbeweging PEGIDA.

Zelfhaat-Europeanen

Brunnen lijkt klaarblijkelijk niet te beseffen dat als moslims het in ‘haar’ kerk voor het zeggen krijgen, zij de eerste zal zijn die zal worden gestenigd of onthoofd vanwege haar seksuele geaardheid, omdat die in de islam totaal niet wordt getolereerd. Hoe dan ook, de bisschop is een triest voorbeeld van de sterk in opkomst zijnde ‘zelfhaat-Europeaan’ zoals we die in met name progressieve kringen vinden, waarvan ook de ‘christen’democratische Duitse bondskanselier Angela Merkel een beangstigend voorbeeld is.

 

Xander

Geplaatst op 14 oktober 2015, in Waarom. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: